Surutyönohjaus

Jos tunnet, että kannat sisälläsi käsittelemätöntä surua, Grief Recovery® -konseptista voi löytyä sinulle apu.

Surua voimme työstää joko ryhmässä tai yksilökäynteinä.

Konsepti on amerikkalaisen The Grief Recovery Instituutin® kehittämä ohjelma surun työstämiseen, alkuperäisnimeltään Grief Recovery Method® Group Program.
Konsepti on tarkoitettu kenelle tahansa menetyksen kokeneelle.  Menetys voi olla läheisen kuolema, avioero tai muu päättynyt suhde, myös lemmikkinsä menettäneet ovat lämpimästi tervetulleita. Konsepti ei sisällä minkään aatemaailman, uskonnon tms. näkemyksiä. Kurssi kestää 8 viikkoa, 1 kerta viikossa (arki-iltana), noin 1,5-2 tuntia kerrallaan. Ryhmäformaatissa otetaan max 10 osallistujaa kerralla.


Työskentely vaatii sitoutumista kurssiin sekä oman surun työstämiseen. Lopputulos riippuu hyvin pitkälti siitä, miten paljon itse olet valmis työstämään suruasi. Joka viikko saat kotitehtäviä, joiden tekeminen on välttämätöntä pysyäksesi tahdissa mukana. Työskentely ryhmälähitapaamisilla on pitkälti pari/pienryhmätyylistä, joten jos arastelet isoa ryhmää tai ryhmässä esille tulemista, sopii tämä ryhmäformaatti myös sinulle. Vaihtoehtona on toki myös yksilöohjaus, jos pienryhmätyöskentelykään ei tunnu omalta.
Kurssilla saat tekstikirjan "Surun työstäminen -toimintaohjelma kuoleman, eron tai muiden tunneperäisten menetysten työstämiseen", tekijät John W. James & Russell Friedman.


Surun työstäminen on työtä ja se on prosessi, jonka voin aloittaa kanssasi ja ohjata sinua eteenpäin, mutta sinun on tehtävä työ ja valmistauduttava pitkäaikaiseen työstämiseen. Ei ole olemassa mitään 'quick fixiä' surusta pääsemiseen enkä voi parantaa sinua sormia napsauttamalla. Mutta voin olla tukenasi, ohjata sinua eteenpäin polullasi sekä tarjota hyvän työkalun, jolla voit saattaa päätökseen tämän hetkisen surusi sekä jatkossa työstää suruja ja menetyksiä omin avuin. Rakennamme yhdessä sillan yli vaikean aikasi, kohti eheytymisen tietä!           

Huomioithan, että konsepti ei ole terapiaa eikä ryhmät ole terapiaryhmiä, vaan tarjoavat tietoa surusta ja antavat työkalun surun työstämiseen. Näin ollen myöskään Kela-korvausta ei tästä ohjauksesta pysty hakemaan. Ryhmiin tai yksilövalmennukseen ei voi osallistua, jos kärsii mielenterveysongelmista tai on mielenterveyslääkityksellä. Kts tarkemmin Palveluehdot -kohdasta.


Uudet kurssit alkavat n. 2kk välein, seuraa tulevia päiviä 'alkavat GR-ryhmät' -sivuilta. Yksilökäynneissä voimme aloittaa heti kun olet itse valmis aloittamaan matkan. Käy lukemassa myös 
artikkeli käsittelemättömästä surusta ja lue mistä huomaat, kannatko kenties mukanasi käsittelemätöntä surulastia.Alisivut (1): Alkavat GR-ryhmät