Tukihoidot‎ > ‎Eläinten hoidot‎ > ‎

Eläinten Reiki hoidot


Nimi Reiki tulee japanin kielisistä sanoista “Rei” eli sielu ja ”ki” joka tarkoittaa energiaa. Yleismaailmallisesti se on käännetty tarkoittavan maailmankaikkeuden elämän energiaa/voimaa. Reiki on japanilaisen Mikao Usuin uudelleen löytämä hoitomuoto, jossa hoitaja toimii energiakanavana hoidettavalleen siten, että hän mahdollistaa energian kulun ja paranemisprosessin käynnistymisen.

 

 

Reiki-hoito

 

Reiki-hoito on hyvin lempeä hoitomuoto, joka sopii kaikille ja kaikenlaisiin elämäntilanteisiin. Reiki edistää paranemista (niin fyysistä kuin psyykkistä), lievittää kipua ja aktivoi paranemisprosessia. Hoitotilanteessa hoitajan käsien kautta välittyy parantavaa/tasapainottavaa energiaa hoidettavalle. Hoidettavan keho ottaa vastaan käsistä välittyvää energiaa juuri sen verran kuin se tarvitsee ja siinä tilanteessa pystyy vastaanottamaan, Reikistä ei siis voi saada yliannostusta. Mahdolliset epämiellyttävät tuntemukset hoidon aikana tai sen jälkeen ovat kehon luonnollisia reaktioita energiatukosten purkautumisen yhteydessä.

 

Reiki itse hakeutuu eniten hoitoa kaipaavalle alueelle, joten hoitajan ei tule yrittää kanavoida energiaa millekään tietylle alueelle. Tästä syystä hoitajan ei myöskään tarvitse edes tietää mikä hoidettavaa vaivaa, Reiki löytää itse tiensä oikeaan osoitteeseen. Reikissä hyvä puoli on se, ettei hoitajan tarvitse luovuttaa omaa energiaansa hoidettavalleen, vaan hän välittää universaalia energiaa itsensä ulkopuolelta, toimien vain kanavana. Näin ollen Reiki-hoitoja voidaan antaa niin paljon kuin vain haluamme.

 

 
Mihin Reiki eläimellä auttaa?
 

Reikiä on pääosin käytetty ihmisten parantamisessa mutta vähitellen ollaan huomattu sen hyödyt myös eläinten hoidoissa. Ongelmat, joita esiintyy kehon tai mielenalueilla, johtuvat energioiden epätasapainosta. Reiki tasapainottaa nämä energiakentät ja näin ollen edistää paranemista.

 

Reikin vaikutus eläimeen

-     koska Reiki on parantavaa energiaa, se ei koskaan satuta eläintäsi

-     toimii apuna sekä fyysisten että psyykkisten ongelmien hoidossa

-     auttaa rentoutumaan, vähentää stressiä ja hermostuneisuutta

-     edistää paranemisprosesseja

-     jos eläinystäväsi on siirtymässä tästä maailmasta eteenpäin, Reiki auttaa

      siirtymäprosessissa tuoden voimaa, lohtua ja rauhaa sekä sinulle että
      eläinystävällesi.


Eläintä hoidettaessa Reikillä voidaan kädet asettaa joko eläimen päälle tai antaa hoitoa hieman kauempaa. Tämä riippuu eläimestä itsestään, kumpaa hän haluaa. Oltaessa hieman kauempana eläimestä, hänellä on mahdollisuus arvioida ja tutustua energiaan omassa rauhassa ja tahdissa. Joskus nimittäin eläin saattaa ensin säikähtää voimakasta energiaa, mutta hetken totuttelun ja tutustumisen jälkeen hän hyväksyy energian. Kissat ovat esimerkiksi herkempiä voimakkaille energioille ja auroille ja he saattavat tutustua hoitajaan mieluummin kauempaa kuin esim. koira. Hoitotuokion aikana eläin saattaa vaihdella paikkaa, tulla välillä hyvinkin lähelle hoitajan käsiä ja taas hetken päästä siirtyä kauemmas.

 

Eläimet ovat paljon herkempiä energialle ja ymmärtävät nopeasti Reikin parantavan voiman. Joskus saattaa kuitenkin käydä niin, ettei ajankohta ole eläimen mielestä sopiva eikä hän halua Reiki-hoitoa, tätä täytyy kunnioittaa ja siirtää hoitotuokio toiseen kertaan


Miksi hoidan Reikillä eläimiä?
                                                                                                                    
 

Oletko kuullut sanottavan, että lemmikki vähentää perheenjäsenensä stressiä, rauhoittaa häntä ja luo positiivista mieltä kun on jotain surua tai pahaa mieltä? Totta tämä kyllä on mutta oletko koskaan ajatellut miksi näin on?

Monien syiden joukossa yhtenä valitettavana syynä tähän on se, että eläin joko tietoisesti tai tiedostamattaan ottaa murheemme omaksi huolekseen ja näin ollen kantaa negatiivisen latauksen joko täysin siitä eteenpäin itsekseen tai jakaa tämän tunteen perheenjäsenensä kanssa. Olo ihmisellä helpottuu mutta mikä on eläimen tila siitä eteenpäin?

Tästä asiasta ollaan saatu selvyys eläinkommunikoijien kautta; moni masentunut tai sairas eläin on kommunikointisession aikana tuonut ilmi, että on huolissaan ihmisestään ja se aiheuttaa eläimellä psyykkisen tai jopa fyysisen vaivan. Jotkut eläimet jopa tietoisesti ottavat itseensä negatiivisen tunnelatauksen, jotta hän saa ihmisensä oloa helpotettua.

Tämä on syy, miksi haluan itse käyttää saamani Reiki-lahjan eläimiin, antaa heille edes hitusen takaisin, kun ne antavat meille niin paljon. Joskus tilanne vaatii sen, että sekä eläin että hänen ihmisensä hoidetaan Reikillä, jotta tilanne saadaan helpottumaan.  


Huomioithan, ettei Reiki ole korvike lääkärihoidolle, vaan se tulee nähdä täydentävänä ja tukevana hoitomenetelmänä.


Liite

Liitteestä voit lukea yhden asiakkaani tarinan. Tutustuin Barkkis hevoseen v. 2009 alussa ja rupesin hoitamaan häntä Reikillä n. 3kk ajan. Tuosta hoitojaksosta on nyt 6 vuotta, Barkkis on edelleen keskuudessamme.

Ċ
Jutta Rannanmäki,
11.3.2015 klo 0.56